October 21, 2016

April 17, 2016

April 13, 2016

Please reload

Nejnovější příspěvky

Kakao a dýně spolu s tvarohem

January 25, 2016

Jedná se o skvělou buchtu, kterou jsme snědli okamžitě, aniž by byla vyfocena... je vskutku výborná! 
 
 
 
 
Na základní těsto: 
400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru 
100 g temné čokolády
2 vajíčka
250 g másla/hery
1 bezfosfátový kypřící prášek
50 - 100 ml čerstvého mléka
 
Na tvarohovou vrstvu: 
půlka střední dýně hokaido
500 g čerstvého tvarohu
2 vajíčka 
1 Bio puding 
cca 100 g třtinového cukru - ocukrujte si život, jak je libo
 
Postup: 
Nejprve očištěte půlku střední dýně hokaido, nakrájejte jí na větší kusy a nechte ji uvařit. Až bude dýně uvařená, slijte vodu, dýni rozmixujte do pyré a nechte vychladnout. 
 
Dále si v malém rendlíku rozehřejte tuk s čokoládou. Já to dělám tak, že si na dno naskládám máslo a na něj nalámu čokoládu. Čokoláda se tak rozteče až v rozpuštěném másle, a tak nebude mít tendenci se tolik připalovat (ale stejně to hlídejte a míchejte). 
 
Dejte si rozehřát troubu na 160°C. 
 
Do místy přesypte mouku, cukr a kypřící prášek. Poté přilijte rozpuštěnou směs. Směs míchám raději mixérem a mléko přilévám až naposledy, když jsou předchozí ingredience spojené. Mléko přilévejte pomalu při mixování, a dle potřeby. Těsto by nemělo být ani příliš tekuté, ani příliš tuhé. Prostě tak, aby se na plech dalo přilít pomalu a museli jste ho na plechu trochu roztírat, aby bylo všude. 
 
Vychladlé dýňové pyré smíchejte s cukrem, tvarohem, vajíčky a pudingem. Třinový cukr se bude chvíli rozpouštět, ale nebojte se, rozpustí se. Pořádně vše promíchejte, vytvoříte tak krásný kyprý oranžový krém. Ten nalijte na hnědé těsto na plechu a rovnoměrně rozetřete. 
 
Nyní můžete dát koláč péct do trouby na cca 45 minut. Hlídejte ho a možná otočte  o 180°, jelikož tvaroh má občas tendenci se připalovat, tak ať je koláč upečený rovnoměrně. 
 
Kontrolu upečenosti proveďte klasicky párátkem či špejlí. Po vyndání špejle by vám spodní těsto mělo napovědět upečenými žmolky přichycenými na špejli. Horní vrstva by měla být upečená ve chvíli, kdy bude mít již tužší konzistenci a bude matná po celém povrchu. 

 

M-m-m-m-mňam! 

Share on Facebook
Please reload

Následujte nás
Please reload

Hledání podle štítků
Please reload

Archiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
KONTAKT
NAPIŠTE MI
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

© 2017 MAGDALENA HRONOVÁ

hronova.magdalena@gmail.com

Tel: 721-569-914

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now